2014-07-11

Vándordíj - Liebster award

Liebster award vándordíjat kaptam a "Konyhán innen, kerten túl" bloggerinájától, Ágitól. Nagyon szépen köszönöm!


A vándordíj lényege abban van, hogy válaszolni kell a díjat adó kérdéseire, majd tovább kell küldeni 4 saját kérdésünket 11 bloggernek.

Nos, íme Druszám kérdései és az én válaszaim:

1. Mi a kedvenc nyári alapanyagod?
Fa. Tűzifa. A bogrács alá és a grillezéshez - kell az így készült ételek ízéhez.

2. Mi a legkedvesebb gyermekkori ételed?
Apukám által készített tejbegríz.

3. Ki az aki a környezetedben legjobban inspirál?
Z, amikor a "mit szeretnél enni" kérdésemre azt válaszolja, hogy "valami újdonságot".

4. Melyik ország konyhája áll legközelebb a szívedhez?
Magyarország. Lecsóval, csülkös-velős-pacallal, kunkori süllővel, kovászos uborkával, lángossal, palacsintával, zsírral készült pörkölttel.

A vándordíjat továbbadom:


A kérdéseim pedig:

1. Van olyan étel, melyet felnőtt fejjel szerettél meg?
2. Emberöltőkön átívelő családi receptek vannak a tarsolyodban?
3. Melyik - gasztronómiában - használt szótól, kifejezéstől borsódzik a hátad?
4. Milyen, ingyenkonyhán kiadható, menüt állítanál össze egy napra a rászorultaknak?


Köszönöm.



21 megjegyzés:

  1. Ági, köszönöm a rám-gondolást és igyekszem is összeállítani a kérdéseidre a válaszaimat:
    - felnőtt fejjel a pacal és ezen belül is a velős pacal az, amit megszerettem
    - családi repertoárunkban a gránátos kocka viszi a pálmát
    - amitől borsódzom az a sous vide, vagy hogy a viharban kell leírni
    - ingyenkonyhán pedig a paprikás krumplit ajánlom valódi húsból készült virslivel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsa! Valódi húsból készült "békebeli" virslit nem egyszerű manapság vásárolni.

      Törlés
  2. Köszönöm szépen, a válaszaim:
    http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/07/dij-otszor.html
    Üdv,
    Mági

    VálaszTörlés
  3. Ágikám,igazán megtisztelő,köszönöm,hogy gondoltál rám,de kérlek add másnak ezt a díjat,mert gasztro berkekben nem vagyok otthonos,csakis Téged és Évát követem azaz takarékos konyha blogot...nem tudnám kinek adni így ismeretlenül.
    Viszont a kérdéseidre szívesen válaszolok:
    1.Felnőtt fejjel szerettem meg a töltött karalábét,Anyu hozott be szülés után nekem a kórházba egy üveggel,befaltam azonnal az egészet......addig még csak meg sem kóstoltam.
    2.Sajnos nincsenek családi receptek,ellenben Anyukám zöldbab főzeléke említést érdemelne ezen a palettán♥
    3.Borsódzik a hátam.....enyhe kifejezés.a V E G A nevezetű szótól idegbajt kapok,talán mert olyan trendiiiii:-P
    4.Ingyenkonyhán húsleves lenne az első fogás,rengeteg zöldséggel,a második marhapörkölt nokedlivel,kovászos uborkával,és a desszert:mákos pite.Rengeteg mákkal:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A zöldbab főzelék és a mákos pite kifejezetten érdekelne - ha lehet :)

      Törlés
    2. Most komolyan?

      Törlés
    3. Komolyan! Ha szerinted annyira finom, hogy külön említést érdemel, akkor bizony komolyan!!!!!

      Törlés
  4. Köszönöm, majd igyekszem válaszolni.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy rám is gondoltál :) Hát én nem vagyok egy nagy szám főzés terén, de azért megfelel a kérdéseket. Amint meglesz hozom a linket :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, Jön a válasz :) Gyomros Kata

    VálaszTörlés
  7. Nagyon-nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám, már agyalok a válaszokon ;)

    VálaszTörlés
  8. Most tévedtem ide. Szuper kérdéseket tettél fel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy idetévedtél - van kedved válaszolni a kérdésekre? köszönöm

      Törlés
    2. Hááát, ha szabad, akkor persze! :D

      Törlés