Ma délután-este Vörösberényben voltunk egyik nagyon kedves rokonunknál-barátunknál.
Fiús szervezés volt: helyben kellett vacsorát készítenem, a Fiúk lelkesen drukkoltak, persze amennyi idejük a ping-pongozás mellett maradt.
Bemelegítésként házi szilvapálinka volt (a korsók 2 cl űrtartalmúak csak).
A vacsora fóliatálcás rakott volt, rendes neve nincs ...
Felszeletelünk nyers burgonyát, hagymát, füstölt szalonnát, füstölt kolbászt, gombát, paprikát, virslit.
A rétegek sorrendje: szalonna - burgonya - hagyma - kolbász - burgonya - gomba - paprika - virsli - kolbász - burgonya.
A fóliatálcákat a tetejükkel befedjük, izzó faszénre helyezzük cca 25 percre.
A tálcákat időnként áthelyezzük, hogy egyenletesen párolódjanak és ne égjenek le. A 25 perc letelte után a fedeleket levesszük és reszelt vagy kockákra vágott sajtot szórunk rá.
Só elvileg nem szükséges, a füstölt szalonna, kolbász és sajt elegendő sót tartalmaz. Ha kevesebb sós hozzávalót rétegzünk, a burgonyarétegeket gyengén sózzuk.
Friss kenyeret és savanyúságot kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése