Gyors vacsora vagy ebéd? A következő ötlet egészben vagy részletekben is megvalósítható: ragadozóknak májjal, vega szekciónak csak sajttal.
Két rétegben egymásra helyeztem akkora alufóliát, melybe egy egész camembert sajtot be lehet csomagolni.
Az alufóliára öntöttem egy kiskanálnyi olajat, melyben a sajt mindkét oldalát megmártottam. Megszórtam francia fűszerkeverékkel és megsóztam (régebben lehetett kapni olyan sóörlőt, melyben eleve francia fűszerkeverék volt és nagy szemű só).
Az alufóliákat lazán összefogtam úgy, hogy a sajt ne tudjon kifolyni.
A csomagocskákat száraz serpenyőben megsütöttem, de grillen is elvégezhető ez a fázis. Addig sütjük, amíg a sajt jól megpuhul.
Néhány csirkemájat elfeleztem és a fél májakat egy-egy szelet bacon-ba tekertem.
Forró serpenyőben megsütöttem, de ez is készíthető grillen a szabadban.
Köretként párolt rizst tálaltam a benne főtt hagymával valamint házi kovászos uborkát; majonéz és saját készítésű ketchup szerepelt mártogatósként.
A fotóért sűrű elnézést kérek, de már nagyon éhesek voltunk ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése