Ez a cím majdnem olyan, mint egy jó kis krimi: egyszerű és nagyszerű, könnyen elkészíthető. Már annak, akinek van tavaszról medvehagyma krém a kamrában; meg sült paprikakrém a hűtőben. Vagy fordítva.
Anyukám adta meg az alap ötletet: maradék fetasajtot összekevert maradék mascarponével. A kivitelezést nézelődés egészítette ki ill. erősítette meg.
Innen csak egy ugrás volt az én variációm: 20 dkg feta sajtot villával összetörtem és hozzáadtam egy kis doboz krémsajtot.
Egy csinos üvegcsébe rétegeztem a krémsajtos feta egyik felét és a medvehagyma krémet. Hmmmmmm finom.
Épp volt néhány érett paprikánk, sütőpapírral bélelt tepsiben feketedésig megsütöttem őket, majd fóliával letakart tálban kényszerítettem vetkőzésre őket. Negyed óra múlva már nem viselték el a szaunát, örömmel szabadultak meg héjuktól és csumájuktól.
A paprikahúst és a benne maradt magokat deszkán finomra vágtam és összekevertem egy kis olajjal.
A krémsajtos feta másik felébe két gerezd fokhagymát nyomtam és rétegeztem a sült paprikával.
Mennyei...
Melyik a finomabb? Mindjárt kóstolok egy medvehagymásat utána egy paprikásat. Hmmmm? Újra medvehagymás és újra paprikás. ????? Komolyan nem tudok dönteni: kóstolni kell ...
Ez mekkora ötlet! Nekem is van még 1 üveg medvehagymakrémem, el is készítem:-)Köszi:-)
VálaszTörlés:) nem fogod megbánni!
Törlés