Szombaton vacsorára azt terveztük, hogy bepácolok csirkemellet és tarja szeleteket és tárcsán jól megsütjük.
Szombat reggel a jól bevált pácba (olívaolaj + mustár + szójaszósz + feketebors + pirospaprika) nyakig merítettem a húsokat és bezavartam őket a hűtőbe.
Az eső ekkor már javában esett, de Z nagyon bízott abban, hogy délutánra eláll. Nem állt.
Jó-jó, akkor majd estére eláll. Nem állt, viszont ömlött.
Néhányszor már grilleztünk esernyő vagy napernyő alatt, de december közepén azért már kicsit túlzónak gondoltuk ez a megoldást.
Így maradt a sütő.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem, belesorakoztattam a bepácolt húsokat, kaptak egy sószórást és néhány kocka zsírt és egy kicsi vizet.
Alufóliával letakarva betoltam a forró sütőbe.
Petrezselymes rizs és a saját csalamádénk kísérte a húsokat.
Nem rossz - nem rossz, de a szabadtüzet nem pótolja más; talán jövő héten kegyes lesz hozzánk az időjárás.
én is sokszor jártam már úgy, hogy az időjárás döntötte el, hogy végül mi legyen a menü. de mindig meg kell tanulni improvizálni :) de a képet nézve nagyon jól sikerült, itt is megállná a helyét. nézz körül
VálaszTörlésKöszönöm - igen, ha éhes az ember, akkor duplán kreatív :)
Törlés