Múltkorában - a még tőkéken maradt szőlőből bölcs előrelátással - rostos levet konzerváltam.
Most elővettem a két üveget és tartalmukat zselatinnal összefőztem.
Bonbon formáimat megtöltöttem és vártam a csodát - és a csoda megérkezett.
Jó félóra hidegben kuporgás után a zselés szaloncukor "belsők" elkészültek.
72%-os csokoládét olvasztottam - próbáltam temperálni úgy, hogy a csokoládé 3/4-ét vízgőz fölött megolvasztottam, majd a maradék csokoládét összetörve hozzákevertem.
A zselés bonbonformákat pálcikára szúrtam és szilikon ecsettel minden oldalukat megkentem az olvasztott csokoládéval, majd sütőpapírra sorakoztattam őket.
A heti feladat színes sztaniol beszerzése és becsomagolni a cukrokat.
Nagyon jól sikerültek, finomak lettek - ezen felbuzdulva további ízeket is tervezek - remélem ezt a tervet idén sikerül is megvalósítani.
Ez isteni finom lehet, még a gyerekkori zselé-ízemlékeket is verné szerintem... Házi feladatra fel, jöjjön a csomagolás! :)
VálaszTörlésNagyon jól sikerült :) Szegénykék sütőpapírból tekert zacskóban várják színes ruhájukat
VálaszTörlésJajjjjj, ez nagyon jó lett, csak egyetlen hibája van - ha szabad ilyet mondanom - , hogy nem jutott nekem belőle :-))) Nagyon ügyes vagy! Gratula :-D
VálaszTörlésKöszönöm! Még megvan "szinte" mind, mert jól eldugtam - várják a papírjukat.
Törlés