2013-06-10

Paleo kenyérlepény / lepénykenyér

Belekóstoltam a paleo étrendbe és nagyon tetszik; sőt Z is pozitívan fogadja. 
A kenyér készítésénél a búzaliszt és az élesztő kiváltása a feladat. 
A kenyérlepény / lepénykenyér receptjét PaleoVital oldalán olvasottak alapján kreáltam:
100g kókuszreszeléket összekevertem 3 felvert tojással, 1 evőkanál lenmagliszttel, 3 evőkanál szezámmagliszttel, 2 evőkanál tökmagliszttel (ettől lett szép zöld), sóval, borssal, egy mokkáskanál köménymaggal, egy mokkáskanál szódabikarbónával, egy evőkanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy kenhető, de nem folyós masszát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam kb 1 cm vastagon.


Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütöttem.

4 megjegyzés:

  1. Hmmm, érdekesen hangzik, de talán egyszer kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Paleo-Sámán2013. 06. 10. 9:36

    Ha valakit zavar a kókusz íze, akkor érdemes a kókuszreszelékből kókusztejet csinálni és a visszamardt reszelék rostját felhasználni! ;)
    Ha zsemlét csinálok, akkor csak így!
    http://paleolitania.blogspot.hu/2013/05/vigyazz-bucilaz.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt markáns, aki eddig kóstolta - nem panaszkodott :) Köszönöm az ötletet; megpróbálom úgy is!

      Törlés