Tobzódunk a nyárban, a rózsák édes illatukat ontják, gyönyörű vörös színük igéző és csábító. Lekvárfőzésre csábító. SüniSüti 16. SAD (Süss, Alkoss, Díszíts) kiírására nevezem be a lekváromat.
Leszedtem két jó nagy maréknyi rózsaszirmot. Vörös rózsaszirmot.
Az egyik maréknyi szirmot 2 dl forrásban lévő vízzel leöntöttem és állni hagytam, hadd engedjék ki szirmok a szín és illatanyagukat.
Amikor kihűlt, hozzáadtam a többi szirmot is és forralni kezdtem; majd botmixerrel pépesítettem.
Bloggerinák tapasztalata alapján citromlevet adtam a rózsapéphez, mely cseppenként varázsolta vissza a rózsák csodás színét.
A 3:1 zselésítőnek megfelelő arányban cukrot adtam hozzá. Az előírás szerint befejeztem a rózsa lekvárt, üvegbe töltöttem - tótágas, dunszt - pózolás.
Különleges íz, csodálatos szín.
Ugye rózsaszín szirmokkal is működik? :-DD Nekünk ugyanis az van özön és szívesen kipróbálnám! Azt meg tudod mondani hogyan kell rózsavizet készíteni?
VálaszTörlésBiztosan - akkor talán kicsit halványabb lesz. Nem az a rózsavíz, ami a második képen van?
TörlésDe lehet...na még utánanézek! :) Köszi!
TörlésÁgi nagyon guszta lett, köszönöm szépen a nevezést! :D
VálaszTörlésÉn készülök rózsavízzel, ma kerül ki a blogomra a recept ;)
:) Megyek - nézlek :)
TörlésÁlljunk meg egy szóra! Rózsából lekvárt?! Még sosem hallottam róla, de igencsak kóstolásra csábít!:)
VálaszTörlésÉrdekes metamorfózison megy át a színe készítés közben :)
TörlésDe gyönyörű! ❤
VálaszTörlésGratulálok!
Köszönöm :)
TörlésElkészítettem, köszönöm szépen a leírást!
VálaszTörlésBejegyzést készítettem róla a blogomon.
Szép estét kívánok!
Emőke
Nagyon örülök!!! Megyek - nézem :)
Törlés