2013-06-14

Rakott hús

Ez az ebéd szinte magától készült el - az előkészítéstől eltekintve. 

A karajszeleteket besóztam; néhány szem burgonyát megtisztítottam, 5-6 gerezd fokhagymát és két kisebb fej vöröshagymát felszeleteltem.

Zománcozott sütőedényt olajoztam ki; a karajszeleteket egymás mellé sorakoztattam. A felszeletelt hagymával, fokhagymával megszórtam a húsokat és a burgonyaszeletekkel beterítettem, sóztam és borsoztam.



Egy kis vizet öntöttem a húsok alá majd alufóliával befedve, előmelegített sütőben a húsok megpuhulásáig sütöttem. 
Ekkor a fóliát eltávolítva megpirítottam a húsokat és a burgonyát.


Előre elkészíthető, párolható - a pirítást lehet a vendégek érkezéséhez időzíteni.

4 megjegyzés: