Ez az ebéd szinte magától készült el - az előkészítéstől eltekintve.
A karajszeleteket besóztam; néhány szem burgonyát megtisztítottam, 5-6 gerezd fokhagymát és két kisebb fej vöröshagymát felszeleteltem.
Zománcozott sütőedényt olajoztam ki; a karajszeleteket egymás mellé sorakoztattam. A felszeletelt hagymával, fokhagymával megszórtam a húsokat és a burgonyaszeletekkel beterítettem, sóztam és borsoztam.
Egy kis vizet öntöttem a húsok alá majd alufóliával befedve, előmelegített sütőben a húsok megpuhulásáig sütöttem.
Ekkor a fóliát eltávolítva megpirítottam a húsokat és a burgonyát.
Előre elkészíthető, párolható - a pirítást lehet a vendégek érkezéséhez időzíteni.
Hű de jól néz ki, biztos finom volt! :)
VálaszTörlés:) köszönöm - ott volt a dobogón!
TörlésNyami! Ez a főétel nálunk is dobogós lenne! Mit lenne? LESZ!...:)
VálaszTörlés:) köszönöm
Törlés