Tavaly nyáron már készítettem marinált sült paprikát - a család idén is kérte a folytatást.
Annyiban módosult most a menet, hogy belement minden erős paprika nemre, vallásra és bőrszínre való tekintet nélkül.
A paprikákat megmostam, leszárítottam - faszénparázs által forrósított tárcsán feketére-hólyagosra sütöttem. A tárcsáról azonmód fedett fazékba tettem a paprikákat, hogy a vékony héját könnyen le tudjam húzni.
Míg a paprikák szaunáztak, elkészítettem a marinádot: egy rész almaecet, két rész olívaolaj, só, bors.
A paprikákat (gumikesztyűben) kicsumáztam, felcsíkoztam.
Sterilizált üvegekbe fektettem a szeleteket és a marináddal tele töltöttem az üvegeket. Kupakot a fejükbe nyomtam, majd nedves dunszttal tartósítottam.
Lédiz és gentlemanusok: Muskátli Büfé újabb termékkel bővítette terméksorát.
Ezt imádom, ritkán készítek, mert itt nem lehet normális paprikát kapni, eltenni télire meg végképp nem tudok. Jó sok ilyen cuki kis üveged van:)
VálaszTörlésIgen, az itthoni paprikát sajnos nem nagyon lehet mással pótolni. Az üvegeket Nagykőrösön vásárolom :)
TörlésVan még egy üveggel nekem is a tavalyról,nem tudom az idén teszek-e. Nagyon jó ötlet így összekavarni színre is, ízre is.
VálaszTörlésKöszönöm - akkor jól takarékoskodtatok vele :)
Törlés