2013-09-13

Marinált paprika - ismét

Tavaly nyáron már készítettem marinált sült paprikát - a család idén is kérte a folytatást.

Annyiban módosult most a menet, hogy belement minden erős paprika nemre, vallásra és bőrszínre való tekintet nélkül.



A paprikákat megmostam, leszárítottam - faszénparázs által forrósított tárcsán feketére-hólyagosra sütöttem. A tárcsáról azonmód fedett fazékba tettem a paprikákat, hogy a vékony héját könnyen le tudjam húzni.

Míg a paprikák szaunáztak, elkészítettem a marinádot: egy rész almaecet, két rész olívaolaj, só, bors.

A paprikákat (gumikesztyűben) kicsumáztam, felcsíkoztam.

Sterilizált üvegekbe fektettem a szeleteket és a marináddal tele töltöttem az üvegeket. Kupakot a fejükbe nyomtam, majd nedves dunszttal tartósítottam.



Lédiz és gentlemanusok: Muskátli Büfé újabb termékkel bővítette terméksorát.

4 megjegyzés:

  1. Ezt imádom, ritkán készítek, mert itt nem lehet normális paprikát kapni, eltenni télire meg végképp nem tudok. Jó sok ilyen cuki kis üveged van:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az itthoni paprikát sajnos nem nagyon lehet mással pótolni. Az üvegeket Nagykőrösön vásárolom :)

      Törlés
  2. Van még egy üveggel nekem is a tavalyról,nem tudom az idén teszek-e. Nagyon jó ötlet így összekavarni színre is, ízre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - akkor jól takarékoskodtatok vele :)

      Törlés