A minap könnyű vacsorát terveztem - általában azt tervezek, de nem mindig sikerül...
A körvonalakat az ötletszerű (majdnem) bevásárlás adta: a piacon nagyon szép , édes, piros paprikákat vásároltam.
Az egészséges vonalat követve túrót és joghurtot pakoltam a kosaramba.
Az eredeti elképzelésem az volt, hogy ízesített túróval megtöltöm a paprikákat, behűtöm, felszeletelem - így kínálom a szendvicsbe/re.
És ekkor jött a ház urának szuper kérdése: Ugye megsütöd a paprikát?
Hogy? Mit? Miért? Hát persze - oly módon készítem el a paprikát, mint amikor fetával töltöttem meg a chilit.
A paprikákat megmostam, megszárítottam, kicsumáztam, majd forró olajban néhány perc alatt körbe sütöttem. Épp csak addig, mag enyhén megpuhultak.
A túrót áttörtem, összekevertem néhány kanál joghurttal, sóztam és borsoztam - majd jól kikevertem.
A fűszeres túróval megtöltöttem a sült paprikákat és már tálaltam is.
Csodálatos ízorgia; a könnyű vacsora pihekönnyűnek találtatott, mert hipp-hopp elfogyott.
Míg tart a friss paprika-szezon - kipróbálásra ajánlom.
Isteni lehet, a látvány magáért beszél:) Sajnos nem ehetek most túrót, pedig imádom.
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésNézd mit találtam Neked: http://otletvar.blogspot.hu/2013/06/fabol-vaskarika-avagy-paleo-turo.html
Nyersen szoktam én is, de sütve nem is jutott volna eszembe, hogy megtöltsem. Nagyon jó!
VálaszTörlés