Z sokszor emlegeti, hogy zöld paradicsomból készítsek savanyúságot. Eddig ellenálltam, és még egy darabig tartom is magam.
Ellenben Mági inspiráló bejegyzése alapján azonmód zöld paradicsomot és fakanalat ragadtam.
A zöld paradicsomokat (1 kg - próba adag) megmostam és kis darabokra felvágtam (héjával együtt) majd feltettem főni. Amikor már rotyogott, hozzáadtam egy lime levét, két felvágott vaníliarudat és 20 dkg cukrot.
Lassú tűzön rotyogtattam, míg szépen besűrűsödött. Kedvenc botmixerem táncra kapta a zöldparadicsomlekvárt. Üvegekbe töltöttem - tótágas - dunszt.
A fele mennyiségű lekvárhoz adtam még egy jó nagy adagnyi cukrot és tovább főztem - fóliával kibélelt tálkákba töltöttem, hagytam megdermedni, majd másnap sütőpapírra borítottam. Így száradnak / szikkadnak azóta is a zöldparadicsom-sajtok (birsalmasajt mintájára).
A lekvárt kecskesajttal teszteltük: kiváló minősítést kapott.
A sajt még érlelődik, de számára is hasonló sorsot szánunk.
Lemaradtam valamiről? Sajtot is készítetek? Kollegina...
VálaszTörlésZsuzsa :) ez nem "olyan" sajt :) :D
TörlésJa, félreértettem:)) A tesztelés volt kecskesajttal, de azt nem Ti csináltátok,,,
TörlésIgen - és sajnos nem is Te; de ezen még változtathatunk :)
TörlésJaj...elképesztő lehet a zöldparadicsom-sajtod.
VálaszTörlésEzt fogok készíteni a maradék paradicsomokból majd!
Zseni vagy!!!
Neeeeeee :) köszönöm - kíváncsi vagyok, mikorra száradnak ki ...
TörlésMegkóstolnám ezt a paradicsomlekvárt, jól néz ki a fotón!
VálaszTörlés:) köszönöm
TörlésNagyon fincsi lett a lekvár,megpróbálom a sajtot is!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Örülök!!!!!
Törlés