2013-09-16

Rántott ...

... paradicsom. Zöldparadicsom.
Amikor máginál megláttam a fotókat, azonnal elhatároztam, hogy elkészítem.

Szép, kemény paradicsomokat (4 db) megmostam, megszárítottam, fél cm vastag szeletekre vágtam.



A szokásos módon paníroztam (liszt - felvert tojás - zsemlemorzsa), majd forró olajban kisütöttem.

Csak a legvégén, miután kisült, szabad megsózni.



Érdekes íze van forrón; langyosra hűlve viszont már kifejezetten finom. Friss, citrusos. Z-vel egymás elől kapkodtuk el a szeletkéket.

Biztos vagyok benne, hogy még fogok zöldparadicsomot panírozni.
Egy próbát szerintem megér, akinek lehetősége van - próbálja ki. Zöldparadicsom még késő ősszel is lesz.

6 megjegyzés:

  1. Régen volt egy film, Sült zöld paradicsom, már akkor ki szerettem volna próbálni, hogy milyen. De nem nagyon lehetett a piacon zöld paradicsomot venni, így az évek folyamán teljesen kiment a fejemből. Mióta kertes házban élünk meg a jó kis zöld paradicsomokat a jószággal etetem nap mint nap és még mindig nem jutott szembe ez a régi vágyam. Köszönöm, hogy emlékeztettél, meg van az esti vacsiötlet:) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen íze lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lidike - köszönöm! Kíváncsi vagyok majd a véleményedre :)

      Törlés
  2. Mikor ezt megláttam rántott zöld paradicsom,felnevettem! Nemrég valaki azt írta mérgező a zöld paradicsom.Most meg minden "formában " fogyasztható!

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi vagyok az ízére én is, a legközelebbi rántott töknél teszek egy próbát a paradicsommal is:-)

    VálaszTörlés