... paradicsom. Zöldparadicsom.
Amikor máginál megláttam a fotókat, azonnal elhatároztam, hogy elkészítem.
Szép, kemény paradicsomokat (4 db) megmostam, megszárítottam, fél cm vastag szeletekre vágtam.
A szokásos módon paníroztam (liszt - felvert tojás - zsemlemorzsa), majd forró olajban kisütöttem.
Csak a legvégén, miután kisült, szabad megsózni.
Érdekes íze van forrón; langyosra hűlve viszont már kifejezetten finom. Friss, citrusos. Z-vel egymás elől kapkodtuk el a szeletkéket.
Biztos vagyok benne, hogy még fogok zöldparadicsomot panírozni.
Egy próbát szerintem megér, akinek lehetősége van - próbálja ki. Zöldparadicsom még késő ősszel is lesz.
Régen volt egy film, Sült zöld paradicsom, már akkor ki szerettem volna próbálni, hogy milyen. De nem nagyon lehetett a piacon zöld paradicsomot venni, így az évek folyamán teljesen kiment a fejemből. Mióta kertes házban élünk meg a jó kis zöld paradicsomokat a jószággal etetem nap mint nap és még mindig nem jutott szembe ez a régi vágyam. Köszönöm, hogy emlékeztettél, meg van az esti vacsiötlet:) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen íze lehet.
VálaszTörlésLidike - köszönöm! Kíváncsi vagyok majd a véleményedre :)
TörlésMikor ezt megláttam rántott zöld paradicsom,felnevettem! Nemrég valaki azt írta mérgező a zöld paradicsom.Most meg minden "formában " fogyasztható!
VálaszTörlésMi még bőven megvagyunk :)
TörlésKíváncsi vagyok az ízére én is, a legközelebbi rántott töknél teszek egy próbát a paradicsommal is:-)
VálaszTörlésKíváncsi vagyok a véleményedre :)
Törlés