A tápióka rendszeres vendég nálunk - főként persze nálam; akár naponta örömmel fogyasztom.
Most kedves Barátainkat traktáltam - hisz ők még tápiókaszűzek voltak. Eddig.
Hagyományos módon kakaós piskótát sütöttem: 3 tojás sárgáját habosra kevertem 3 evőkanál porcukorral. Hozzáadtam 2 evőkanál finomlisztet és 1 evőkanál kakaóport. A tésztát a három tojás fehérjéből egy csipet sóval keményre vert habbal lazítottam. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem.
A töltelékhez 5 dl vizet felforraltam, hozzáadtam 1 dl tápióka gyöngyöt és ízlés szerint édesítőszert (cukrot vagy egyéb édesítőt). Rendszeresen megkeverve addig főztem, míg a gyöngyök átlátszóvá váltak. Ekkor a tűzről levéve hozzákevertem kb egy dl kókusztejet. Kihűtöttem.
A ketté vágott piskótát lekentem kókusztejjel majd megtöltöttem a tápióka krémmel.
Tálaláskor porcukorral meghintettem.
Aztabetyárját, micsoda ötlet! Ági, le a kalappal, mindig hozol nekem valami újdonságos-finomságosat :-) Ezt is ki fogom próbálni, az tuti!
VálaszTörlés:) Gondoltam, hogy Neked biztosan tetszik majd!
TörlésNekem is tetszik, szívesen megkóstolnám:-)
VálaszTörlésNyisd az ablakot - küldöm :)
Törlés