Böjt van. És tavasz. Nomeg hóvége. Meg "kerüljük a bolti felvágottat" akció. A sorrend tetszőleges. A lényeg a reggeli kence.
Negyed kg csiperke gombát megtisztítottam, vékonyan felszeleteltem. Apróra vágtam egy fej vöröshagymát és egy csokor medvehagymát.
5 dkg vajat megolvasztottam, melyen a felvágott vöröshagymát megpároltam. Hozzáadtam a gombát, sóztam és borsoztam. Miután megpuhult a gomba, rászórtam a medvehagymát és már csak egy percig kevergettem.
Kedvenc botmixerem segítségével pürésítettem.
Tálkába töltöttem és a hűtőben egy éjszakát pihentettem.
A reggelihez frissen sült kiflit, paprikát, retket és uborkát kínáltam.
Piszok jól hangzik, főleg mert imádom a gombát. <3
VálaszTörlésKöszönöm - kenj magadnak, Zsuzsa!
TörlésÓóóóóóóóóóóó...micsoda finom kence...És nagyon jól néz ki,úgy gondolom kipróbálhatom én is,mondjuk pirítóssal,meg akár melegszendvicsként is egy kis sajttal a tetejét megbolondítva,igaz?;-)
VálaszTörlésEmőke, ez pazar ötlet, köszönöm!! :)
Törlés