Mindenekelőtt szeretnék megkérni mindenkit, hogy ezt a receptet ne kövesse! Emőke, a Tea kettesben blog ügyeskezű, kreatív írója kért meg, hogy a libazsíros kiflit tegyem fogyókúra baráttá.
Nos, az első verzió - 100% rozsliszt felhasználásával - nem volt sikeres.
Bár nekem ízlett, de korántsem úgy nézett ki, mint az eredeti.
25 dkg rozslisztet 1 kiskanál cukor, szárított élesztő és 2 dl langyos tej segítségével bedagasztottam, majd hozzáadtam 8 dkg libazsírt. A tészta már talán kelés után tudta a végkifejletet - azért vágott ilyen sanyarú képet ...
Másfél óra kelés után a tésztát kinyújtottam, nyolc darabra vágtam.
Elkezdtem feltekerni, de a tészta töredezett - valószínűleg a túl sok zsírtól.
Tojással lekentem és zabpehellyel megszórtam a kifliket.
Megsültek. Én megettem, de még dolgozni kell az átalakításon. Persze nem gondolhattam komolyan, hogy az egészséges kifli dupla adag zsírt tartalmaz ...
Szóval türelem; lesz még egészséges(ebb) libazsíros kifli.
Mivel tudom, hogy te tudod, miből lesz a cserebogár, így lesem az újabb próba-posztokat. Hajrá!! :)
VálaszTörlés:) Aranyos vagy - köszönöm - az íze nem volt rossz (szerintem); Z nem kérte - köszönte :)
TörlésEgyszer egy linzertésztához adtam a kelleténél több zsírt,az is ennyire töredezett....
VálaszTörlésKöszönöm,hogy egyáltalán foglalkozol ezzel a témával,pláne az én kérésemre.....kivárok!
Azt csak zárójelben jegyzem meg,hogy a múltkori 8 kifliből 7-et én ettem meg :-/
:) Emőke, akkor szerintem sok változtatnivaló nincs rajta :), de nem adom fel
Törlés