2014-03-04

Rozskifli

Mindenekelőtt szeretnék megkérni mindenkit, hogy ezt a receptet ne kövesse! Emőke, a Tea kettesben blog ügyeskezű, kreatív írója kért meg, hogy a libazsíros kiflit tegyem fogyókúra baráttá. 
Nos, az első verzió - 100% rozsliszt felhasználásával - nem volt sikeres.
Bár nekem ízlett, de korántsem úgy nézett ki, mint az eredeti.


25 dkg rozslisztet 1 kiskanál cukor, szárított élesztő és 2 dl langyos tej segítségével bedagasztottam, majd hozzáadtam 8 dkg libazsírt. A tészta már talán kelés után tudta a végkifejletet - azért vágott ilyen sanyarú képet ...

Másfél óra kelés után a tésztát kinyújtottam, nyolc darabra vágtam.


Elkezdtem feltekerni, de a tészta töredezett - valószínűleg a túl sok zsírtól.


Tojással lekentem és zabpehellyel megszórtam a kifliket.


Megsültek. Én megettem, de még dolgozni kell az átalakításon. Persze nem gondolhattam komolyan, hogy az egészséges kifli dupla adag zsírt tartalmaz ...



Szóval türelem; lesz még egészséges(ebb) libazsíros kifli.

4 megjegyzés:

  1. Mivel tudom, hogy te tudod, miből lesz a cserebogár, így lesem az újabb próba-posztokat. Hajrá!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Aranyos vagy - köszönöm - az íze nem volt rossz (szerintem); Z nem kérte - köszönte :)

      Törlés
  2. Egyszer egy linzertésztához adtam a kelleténél több zsírt,az is ennyire töredezett....
    Köszönöm,hogy egyáltalán foglalkozol ezzel a témával,pláne az én kérésemre.....kivárok!
    Azt csak zárójelben jegyzem meg,hogy a múltkori 8 kifliből 7-et én ettem meg :-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Emőke, akkor szerintem sok változtatnivaló nincs rajta :), de nem adom fel

      Törlés