A szombati vacsora csirkefasírt volt - ez most fotó nélkül marad - legközelebb nagyobb figyelmet kap.
Most a szürke eminenciás, a köret a főszereplő.
Hozzávalók: 2 nyurga cukkini, egy kicsi padlizsán, 2 közepes fej vöröshagyma, 4 vékony sárgarépa, extraszűz olívaolaj, borecet, só, bors
A cukkinit, a padlizsánt és a vöröshagymákat vékony szeletekre vágtam, majd száraz serpenyőben megpirítottam minden oldalukat.
A sárgarépát burgonyahámozó segítségével vékony csíkokra vágtam.
A marinádhoz összekevertem az olívaolajat, borecetet, sót és frissen őrölt feketeborsot.
A sült zöldségeket a sárgarépacsíkokkal összekevertem, majd az egész keveréket a marináddal összeforgattam; egy órán keresztül pihentettem.
Pompás kísérő, de akár önálló szereplő is lehet.
NA ez lesz az a köret, amit sürgősen ki fogok próbálni :-)
VálaszTörlésMarka, ez mesés! Kíváncsi vagyok a véleményedre!!!!
TörlésEgészséges finomság,ezt jól kimarináltad;-)))
VálaszTörlésÉs biztosan nagyon finom is.....hajaj,olyan éhes vagyok....
Köszönöm - nekem nagyon bejött - péntekre már újra ütemezve :)
Törlés