Néha a kényszer teljesen új megoldásokat kreál.
Adott volt egy fél fej római saláta, egy üvegcse paprikakrémes fetasajt, bacon, padlizsán, cukkini és bulgur, meg kuszkusz, de ezt a modellek pózolásakor még nem döntöttem el.
Az ötlet viszonylag egyszerű volt: felkarikáztam a padlizsánt és cukkinit, majd néhány csepp extraszűz olívaolajon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem, papírtörlőn hagytam kihűlni. Bacon szeletek is pirosra sültek.
Közben a házi ételízesítőmmel fűszerezett vízben megfőztem egy pohár kuszkuszt, majd azt is kihűtöttem.
A salátaleveleket folyó víz alatt megmostam és lecsepegtetve megszárítottam.
Összeállítás: a padlizsánszeleteket megkentem a paprikakrémes fetasajttal, arra egy kanálka kuszkuszt és egy darabka sült bacont helyeztem. A padlizsánszeleteket kettéhajtottam és betekertem a római salátába.
A másnapi ebed gyorsan összeállt: zöldséges, húsos, gabonás, sajtos vitaminbomba.
Annyira ízlett, hogy a következő napi ebédem is ilyen salátacsomagocskák lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése