2012-11-07

Hmmmm .... császár

Elnézést kérek mindenkitől, aki esetleg már kiütést kap a grillen sült császártól.

A szokásos pácot kapta a császár (olívaolaj, mustár, szójaszósz, cecei pirospaprika, frissen őrölt bors) és néhány órát csücsült benne.

A sütés most - az óra átállítás miatt - töksötétre húzódott, de szerencsére Z szuper tüzet készített plusz egy "messze néző" lámpával segített.


Ahhoz képest, hogy a levegő hőmérséklete 10 fok körül volt, viszonylag gyorsan elkészült a sült.


A múlt heti paleo vacsorán felbuzdulva sült zöldséget készítettem ismét (sárgarépa, cukkini, padlizsán, hagyma), ami nagyon jól illett a sült császárhoz.


Ne is nevezzük paleo-nak; legyen sült zöldség császárral - és az is lett.

4 megjegyzés:

  1. Én attól kapok kiütést, hogy nem ehetek belőle:-))) Imádom, és szombaton a malacsült mellé be is csúsztatok 1-2 darabkát sülni:-)

    VálaszTörlés
  2. Mi is nem olyan régen tüzeskedtünk a kertben, de csak a hagyományos: nyársra szalonna, hagyma felfűz, alufóliában parázsban a krumpli közben megsül...utána egy pohár vörösbor leküld. Mennyei volt, még vastagpulcsiban is!Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm- jól hangzik; az ember teste-lelke átmelegszik

      Törlés