2012-11-16

Márton-napi vacsora

Liba helyett nálunk idén kacsacombból készült a vacsora.

A kacsacombok bőrét néhány helyen bevagdostam, a húst besóztam és zsírral kikent jénai tálban, alufóliával lefedve kezdtem a sütést.


A köret párolt káposzta és hagymás krumpli volt.
Saját krumplinkat küldtem a sós vízbe, majd megfuttattam hagymás zsíron.

A káposztához zsírt olvasztottam, melyben két evőkanál cukrot karamellizáltam.


Fél kg fehér- és fél kg vöröskáposztát szálasra vágtam; egy fej vöröshagymát felszeleteltem.



A cukros zsírra dobtam a hagymát és a káposztákat. Kapott sót, borsot és bodzaecetet.


Fedő alatt puhára pároltam a káposztát; a végén sóval - borssal - ecettel állítottam be a nekünk tetsző ízt.


Hölgyeim és Uraim fent láthatóak a köretek; alant pedig a ropogósra sült kacsacombok. Z kedvéért még egy kis savanyú káposzta is az asztalra tolakodott.


Újbor helyett különlegesen száraz fehér pezsgővel koccintottunk. 


Nos - lássunk neki - valaki egy falatot?


4 megjegyzés:

  1. Ohóóóó, micsoda ünnepi étek:-) Igazán íncsiklandó, gondolom isteni omlós volt a húsa:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - igen, nagyon finom puha, omlós volt. Sajnos csak volt.

      Törlés
  2. Márton napkor nálunk is kacsasült került az asztalra, liba helyett... mellé piszkeszósz, krumplipüré.Reméljük nem lesz baj belőle:))Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Piszkeszósz, de jó ötlet! Majd a legközelebbi kacsasütésnél kipróbálom - köszönöm

      Törlés