Liba helyett nálunk idén kacsacombból készült a vacsora.
A kacsacombok bőrét néhány helyen bevagdostam, a húst besóztam és zsírral kikent jénai tálban, alufóliával lefedve kezdtem a sütést.
A köret párolt káposzta és hagymás krumpli volt.
Saját krumplinkat küldtem a sós vízbe, majd megfuttattam hagymás zsíron.
A káposztához zsírt olvasztottam, melyben két evőkanál cukrot karamellizáltam.
Fél kg fehér- és fél kg vöröskáposztát szálasra vágtam; egy fej vöröshagymát felszeleteltem.
A cukros zsírra dobtam a hagymát és a káposztákat. Kapott sót, borsot és bodzaecetet.
Fedő alatt puhára pároltam a káposztát; a végén sóval - borssal - ecettel állítottam be a nekünk tetsző ízt.
Hölgyeim és Uraim fent láthatóak a köretek; alant pedig a ropogósra sült kacsacombok. Z kedvéért még egy kis savanyú káposzta is az asztalra tolakodott.
Újbor helyett különlegesen száraz fehér pezsgővel koccintottunk.
Nos - lássunk neki - valaki egy falatot?
Ohóóóó, micsoda ünnepi étek:-) Igazán íncsiklandó, gondolom isteni omlós volt a húsa:-))))
VálaszTörlésKöszönöm - igen, nagyon finom puha, omlós volt. Sajnos csak volt.
TörlésMárton napkor nálunk is kacsasült került az asztalra, liba helyett... mellé piszkeszósz, krumplipüré.Reméljük nem lesz baj belőle:))Eszter
VálaszTörlésPiszkeszósz, de jó ötlet! Majd a legközelebbi kacsasütésnél kipróbálom - köszönöm
Törlés