A héten Beastie közzétett egy receptet. Pizzalapot - karfiolból. Micsoda, karfiol? Mire a post végére értem, már biztos voltam benne, hogy hétvégén nálunk is "illatozni" fog a pizzalap.
A készítés módjában és az arányokban kicsit eltértem, de bizton mondom, nagyon finom lett.
Sós vízben megfőztem egy közepes fej karfiol rózsáit. Áttörtem és lemértem: 70 dkg volt.
Míg a karfiol főtt, 2 kávéskanál extraszűz olívaolajon megdinszteltem 4 közepes gerezd reszelt fokhagymát; felvertem 2 tojást; finomra reszeltem 10 dkg sajtot.
A sütőt előmelegítettem, egy kis tepsit kibéleltem sütőpapírral és megkentem olajjal.
Beleöntöttem és simára igazgattam a masszát - kb. 1 cm vastag lett.
35 percig sütöttem 180 fokon.
Ekkor kivettem, a tetejére terítettem egy sütőpapírt, arra pedig kenyérvágó deszkát - gyorsan megfordítottam. Így a karfiol-pizza eddigi felső része került alulra.
A karfiolt visszatettem a tepsibe, és az eddig alul lévő részét további 15 percig sütöttem. Óvatosak legyünk, eléggé képlékeny.
Az idő letelte után szeletekre vágtam és egy nagyobb tepsibe helyeztem át őket (sütőpapírral együtt), hogy egymástól messzebb kerüljenek.
Megszórtam még egy kis olasz fűszerkeverékkel és 5 dkg reszelt sajttal.
Addig sütöttem, míg a sajt szépen rápirult a tetejére.
Forrón finom, langyosan isteni finom.
Beastie javaslata szerint zakuszkával tálaljuk, nálunk simán elfogyott "natúr" formában.
A karfiol-, sajt- és fokhagyma illatért bőven kárpótol az íz.
Ez mekkora ötlet! El fogom készíteni, mert isteni lehet! Köszönöm a tippet:-)
VálaszTörlésMarka - köszönöm! nagyon finom
TörlésHát jöttem tisztelegni, szuper jót alkottál, kicsit egyszerűbben, mint ahogy nálunk - eredeti receptben - készült. Ez, így, ebben a formában - jöhet megint :)
VálaszTörlésKöszi Bestie, a Te segítséged nélkül nem ment volna! Ma is készülni fog egy adag!
TörlésNagyon érdekes ötlet :D
VálaszTörlés:) viszont finom - gyerek és férfi barát
Törlés