Miss Veg toppantott és magánál tartotta a fakanalat.
Eszter blogját olvasva találtam rá legújabb kedvencünkre: a fekete rizsre.
A fekete rizs Kínából származik. Az ősi időkben egyfajta afrodiziákumként tekintettek erre a rizsre, melyet a mondák szerint a földművesek kizárólag az uralkodónak és családjának termesztettek. Mára már a Po völgyében is termesztik Olaszországban. Nagyon ízletes, a főzési idő lejárta után nagyon kellemes szantálfa és friss kenyérillatot áraszt.
(stahldirekt.hu)
Két dl fekete rizst dupla mennyiségű, enyhén sós vízben 40 perc alatt megfőztem. A rizs inkább sötétlila; bár ha a fehér színnel hasonlítjuk össze, akkor inkább fekete.
Míg a fekete rizs pompás illatot árasztva főtt, elkészítettem az öntetet.
Két közepes fej lila hagymát vékonyan felszeleteltem, majd beleforgattam málnaecet-olívaolaj-só keverékébe. Hozzáadtam néhány fej negyedelt cherry paradicsomot és 10 dkg apróra vágott fetasajtot.
A megfőtt fekete rizst még melegen beleforgattam az öntetbe, néhány órára behűtöttem.
A tálalásnál fetasajt kockákkal és paradicsomszeletekkel díszítettem.
Pompázatos találmány - fejedelmi étel.
A színeket tovább fokozandó vajas-sós keverékkel megkent, alufóliába tekerve sütőben megsütött kukoricával tálaltam.
Kiváló vendégváró. Szeretek nálunk vendég lenni ...
Fekete rizs? Megint újat tanultam Nálad! :)
VálaszTörlésMár megérte! :) köszönöm
Törlés