A tészta most is a 2 Spaghi üzletéből származik, tehát bóti helyett abszolút házi. Friss.
A spenótot a Bosnyák téri piacon, Marika néninél vadásztam; gyönyörű, friss, hatalmas - harsogóan zöld levelek.
Először a mártást készítettem el, mert a mártás nyugodtan várhat a tésztára.
Egy nagyobb serpenyőben megpirítottam jó húsos szalonna szeleteket, erre szórtam a durvára tépett, megmosott és leszárított spenótleveleket és bőven kéksajtot. Összeolvasztottam.
Az időközben megfőzött tésztát a mártásba forgattam és tálaltam.
A tésztában nem lehet csalódni; a mártás már rajtunk múlik.
Nos, rajtam nem múlt.
nem csodálom, mert nagyon jól hangzik! kéksajt az egyik gyengém..
VálaszTörlésköszönöm :) részed legyen benne
TörlésAnnyira szeretem az ilyen tészta ételeket!
VálaszTörlésSokfélét főztem már én is, de még mindég hitetlenkedek, hogy ezek a finomságok, mennyire elkerülték a magyar konyhákat.
A mi tészta ételeink is finomak, de nagy részük nehezebb, hosszabb ideig tart elkészíteni és még egy tucatnyit sem tudnék összeszedni.
Mi is nagyon szeretjük, de valóban elég szűk a spektrum. Ezért kell kitekingetnünk! :)
Törlés