A Bosnyák téri piacon szép kupac kacsaszárnytő kellette magát kedvenc csirkésemnél.
Néhány darab beugrott a kosaramba, otthon pedig mosás és epillálás után a fazékba. Sós, zöldséges vízben megfőztem a kacsa szárnytöveket, majd a csontról aprólékos munkával leszedegettem a húst.
A kertből frissen felhúztam egy csokor újhagymát, melyet feldaraboltam.
Libazsíron a hús- és a hagymadarabokat összesütöttem.
A pirosra sült húsdarabokat apróra vágtam, sóztam, borsoztam; majd a zsírral összekeverve tálkákba töltöttem. Felszeletelt, friss hagymával díszítettem.
Hűtőben várta a másnap reggelt, amikor pirítós kenyeret kapott kísérőjéül.
Nagyon finom és variálható alternatíva a bolti felvágottaknak.
Ahhhhhhhhhhh!
VálaszTörlésValóban csodálatos!