2014-05-19

Spárgás pizza VKF! 64 fordulójára

Pénteken olvastam Nia kiírását a 64. VKF! (Vigyázz Kész Főzz) témájáról, mely  a pizza mindenféle formában. A véletlenek szerencsés összejátszása következében épp pizza készítését terveztem a hétvégére. 
A feltét mi más lehetne most nálam, mint a spárga. És paradicsom.



Mivel Z a pizzát kizárólag fehér alapon tudja elképzelni, így a nemzeti trikolor ismét adta magát.


A tésztához sajnos mennyiségeket nem tudok írni, mert már vagy 25 éve ezt a receptet készítem, így már csukott szemmel is megy.

Finomliszthez sót, fél csomag szárított élesztőt, olívaolajat és annyi langyos vizet adtam, hogy ruganyos tésztát kapjak.
Tepsit kiolajoztam, majd a fél órát pihentetett tésztát belesimítottam, nyomkodtam, kézzel igazítva a helyére.

Egy doboz joghurtot megsóztam, a tésztára kentem; majd megmosott, derékba tört zöld spárgával és apró koktélparadicsomokkal raktam ki. Kész.


Előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a tészta széle szép barna lett.


Vékony tészta, sajt nélkül.


Színek, formák, textúrák idilli találkozása. 


4 megjegyzés: