Ezt a finomságot kis késéssel tudom csak megmutatni, de jövőre is lesz tavasz!
Bodzavirágot az erdő alján szedtem, távol a forgalmas úttól - még az eső előtt, így a sok illatos virágpor mind a mi lekvárunkat gazdagította.
Egy nagy üveget telezsúfoltam a bogárkáktól megszabadított virágfejekkel úgy, hogy két citrom is belekerült; majd feltöltöttem vízzel. A hűvös kamrában pihent két napot.
Ezután a vizet leszűrtem és cukorral főzni kezdtem. Közben néhány marék megmosott epret sűrűre főztem, botmixerrel pürésítettem.
A bodzazseléhez hozzákevertem az eperpürét, majd pektinnel beállítottam a kívánt állagot.
Csírátlanított üvegekbe töltöttem a ragyogó színű zselét, néhány perces fejenállás után behúzódtak a hűtőtáskába dunsztolódni.
Mesés reggeli kerekedett másnap: frissen sült zsemle és epres bodzavirágzselé.
Csinos,gyönyörű,annyira ígéretes!:-)
VálaszTörlésHogy mosolyog szerényen abban az üvegcsében:-)
Bodzazselé nálam is készült....... volna.Nem írom le kinek a blogján-ami ráadásul eléggé hírhedt-vettem a receptet...Nos cukorral,citrommal,vízben állni kellett hagyni 3 éjszakát a virágokat.Fel is forrt az egész,pedig hűvös helyen tároltam.Így nem lett bodzazselém:-(
Köszönöm :)
TörlésHuh, az elég durva - veszélyes üzem tud lenni a bodza - persze zselé formában már nem.