Dübörög a meggy szezon, de amilyen meleg van, nem lesz túl hosszú - vagy mégis.
Hétvégén maradt néhány marék meggy és az édességrekeszem is kiürült.
Gyorsan pedig piskóta készül el, most liszt helyett mákkal és kakaóporral.
A recept roppant egyszerű, a hagyományos piskóta liszt mennyiségét kétharmad mák, egyharmad kakaópor keverékével helyettesítjük.
A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, melyet - tetszés szerinti mennyiségben - magozott meggy szemekkel hintünk meg.
Nekem kicsit megszaladt a meggy mennyisége, de épp így lett tökéletes a számomra.
Szezonban friss meggyből, szezonon kívül fagyasztottból készíthetjük.
Kakaó- és mák függőknek csak ajánlani tudom.
Ötlet: elhagyható a kakaó - a mák is legalább annyira szereti a meggyet, mint a tik.
Én kérek elnézést.
....mint a tik... és én! ;-D
VálaszTörlés:) Az "Indul a bakterház"-ban volt - szereti a tik a meggyet; ketten szeretünk mi egyet :)
TörlésJaj istenem milyen fura,mikor ketten megyünk haza;-)
VálaszTörlésÁgikám,ezt elkészítem,köszönöm,mesés süti !
:) Örülök - remélem ízlik majd Nektek is!
Törlés