Nálunk egy hét sem múlhat el csirkemájból készült májpástétom nélkül.
A számunkra épp elegendő mennyiség 3 egész csirkemájból készül. Egy nagyobb fej hagymát összevágtam, bő zsírban sütni kezdtem a csirkemájakkal együtt. Közben megfőztem 3 db tojást.
A májakat nem szabad túlsütni, ezért ha a beleszúrt hústű helyén már nem folyik rózsaszín lé, készen is van. A hagymát szép barnára pirítjuk.
A májat, sült hagymát a zsírral együtt, a három főtt tojást, mustárt, sót, őrölt feketeborsot és pirospaprikát botmixerrel pépesítettem olyan 90 %-ig, azaz egyáltalán nem baj, ha kissé darabos marad.
Készíthető pecsenye kacsamájból is és ...
Imádom a májat minden formában, így is biztos remek :)
VálaszTörlésköszönöm - nálunk nem múlhat el nélküle hét
Törlés