2015-02-12

Kence parádé VIII: tojáskrém

A tojáskrémet is mindenki másképp készíti.

Nálunk a 3-asmérőszám itt is érvényesül. Három tojást megfőzök, tojás szeletelővel hosszában és keresztben is elvágom. 
Apróra vágok egy fej vöröshagymát és egy csokor zöldpetrezselymet.


Egy nagyobb tálban villával apróra töröm a tojást; majd olvasztott, de nem forró zsírral, sóval és őrölt feketeborssal, hagymával és a petrezselyemmel kikeverem.


Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk állni rövid ideig. Kenhetjük kenyérre is, de szerintem a tálból kanalazva paprikával és paradicsommal ideális.

2 megjegyzés:

  1. Ebben a verzióban még nem próáltam, nálunk tejföllel, mustárral és majonézzel készül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) mondom én a házat és a szokást :) - jól hangzik a Ti verziótok is, próba lesz

      Törlés