2013-08-28

Göngyölt zöldbab

Nálunk a kertben imádnak élni a zöldbabok; aminek mi nagyon, de nagyon örülünk.
Mással össze nem hasonlítható a frissen leszedett, harsogó zöldbab - akár nyersen.

Kedvenc köretünk a grill húsok mellé vagy kedvenc feltétünk a petrezselymes burgonyához: szalonnába göngyölt zöldbab.

A babokat megmossuk, végüket levágjuk, 6-7 darabot összefogunk és egy szelet baconbe tekerjük, majd minden oldalukat megsütjük.



Tárcsán, grillen, serpenyőben vagy sütőben is elkészíthetjük.

6 megjegyzés:

  1. Elkészítettem a pizzát a Nálad leírt paradicsom mártással, picit változtattam rajta,valami fenséges lett. Fotó is készült róla.
    Köszönöm a receptet

    VálaszTörlés
  2. Ó, ezek a színek, nagyon finom lehet!!!

    VálaszTörlés
  3. Ezt mi is nagyon szeretjük, de sajnos én csak mirelit babból csinálom, de legalább már lehet kapni azt a szép zöldet és szálasan.
    Régebben én azt hallottam, hogy a nyers zöldbab mérgező, de legalábbis nem javasolt! Ma már ez nem igaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ezt nem tudtam - még megvagyunk, de körültekintőbb leszek - köszönöm, hogy szóltál

      Törlés