A mángold számomra teljesen új felfedezés, nagyon sajnálom, hogy eddig kimaradt az életemből.
A hatalmas, harsogó zöld leveleket megmostam, a levélszártól megszabadítottam.
Zsíron apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pároltam, rádobtam a mángold leveleket, sóztam, borsoztam; botmixerrel pépesítettem - végül kókusztejjel (lehet tejföllel, joghurttal is) lazítottam a kívánt sűrűségűre.
Hagyományos módon palacsintákat sütöttem, melyekbe még forrón vékonyra szelt sajtot rejtettem és meglocsoltam a mángoldfőzelékkel.
Jó. Nagyon jó. Nagyon-nagyon jó.
Finom. Nagyon finom. Nagyon-nagyon finom.
Nagyon jó dolgokat készítesz! Ez a palacsinta is ízletesnek tűnik, biztos finom. Én is szeretek főzőcskézni, csak a rumlit eltakarítani nem, amit csinálok közben. :) Egy ideje próbálok ráadásul környezetkímélő lenni és pl. gyűjteni a használt olajat. Tudtátok, hogy a MOL kutakon most ezeket le lehet adni? Még egy jó kis buli is járhat a figyelmességért: http://redir.ec/etolajgyujtes
VálaszTörlésKöszönöm :) Hallottam én is erről a promócióról már, de köszönöm, hogy szóltál
TörlésImádom a mángoldot, már hosszú évek óta. De még sosem láttam nyers állapotában. köszi a képet róla! :-)
VálaszTörlésBosnyák téri piacon több helyen s van; 200 Ft volt egy csokor - megéri
TörlésA mángold nagyon finom, régen még Magyarországon mindig termett a kertben, itt még nem találkoztam vele sajnos. Nagyon érdekes így a palacsintával, finom lehet nagyon:)
VálaszTörlésRégen .... bizony akkor más volt. Örülök, hogy tetszik :)
TörlésNekem sem ismerős a mángold. Köszi, hogy mutattad ilyen közelről, majd figyelmesebb leszek a piacon.
VálaszTörlésGyönyörű zöld színe van, biztos fincsi volt a palacsintával.
Köszönöm - a levélér állítólag olyan, mint a spárga. Most csak a levelét használtam, majd legközelebb jön az ere is.
Törlés