Újdonságot készítettem, és milyen jól tettem!
Körtelekvár - hófehér körtelekvár:
A nagyon helyes kis körtéket meghámoztam, magházukat kivettem, kis darabokra vágtam, melyeket citromsavas vízbe merítettem, nehogy megbarnuljanak.
Ezután a teljes mennyiséget lecsepegtettem és a jól bevált, rozsdamentes fazékban főzni, párolni kezdtem először fedő alatt, majd anélkül.
Amint a körtedarabkák megpuhultak, 10%-nyi cukrot adtam hozzá, majd a botmixer gondjára bíztam.
Egy utolsó forralás, sterilizált üvegekbe töltés, kupak a fejbe, tótágas, dunszt, pózolás.
A szuper állag miatt pektin sem volt hozzá szükséges.
Csodaszép fehér - black and white, yea yea yea
Micsoda guszták az üvegekben!:-)
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlés