Akit a gépszíj elkap ... folytatja a paradicsom aszalást - most épp sóágyon.
Druszám ötletén felbuzdulva kipróbáltam a sóágyon történő paradicsom szárítást.
Megérte.
Himalaya durva sók ücsörögtek a polcon - várva sorsukat, mely most elérkezett.
A sóágyra megmosott, fél cm vastagra vágott paradicsomszeleteket sorakoztattam.
Ezután a folyamat a szokásos - napközben napfürdő, éjszakázás a szobában.
A kopogósra száradt paradicsomokat a sóágyról sterilizált üvegbe helyeztem, majd nyakukba zúdítottam extraszűz olívaolajat.
A hagymányos aszalás szaporább, a sóágyon száradt paradicsomok fotogénebbek.
Az aszalásra használt sóágy további felhasználásra vár. Türelem, türelem ...
Jól mutat a sóágy is, nemcsak a paradicsom:-)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésNagyon dekoratív, érik egy kipróbálás:)) Nálam most kezdenek még csak pirosodni - tömegesen - a paradicsomok...
VálaszTörlésKöszönöm, pepecs, de megéri :)
TörlésA sóágyon később még süthetsz krumplit is!
VálaszTörlésKülönben jó 5letet adtál, kipróbálom üstöllést! :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésA sóágy nem maradt érintetlenül! :) Örülök, hogy tetszik
TörlésMilyen szép színesek :)
VálaszTörlés:) köszönöm
Törlés