2012-06-01

Padlizsánkrém

Hmmm - "a változatosság kedvéért" ismét padlizsán; ez már tuti függőség.
Parázson megsütöttünk - a parázs készítése mindig Z feladata - 4 nyúlánk padlizsánt. Sokkal gyorsabban megsültek, mint telente szoktak a sütőben.
A megszenesedett héjukból gyorsan a keverőtálba pottyantak. Amíg kicsit hűltek összevágtam két fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát.



A hagymaféléket extraszűz olívaolajon megfuttattam (szedték is rendesen a lábukat, mert forró volt az olaj), majd borultak a padlizsán puha ölébe.
Ekkor jött a botmixer és egynemű masszává dolgozta őket - nem szép látvány, csak erős idegzetűeknek!


Érkezett még frissen őrölt feketebors, nagy szemű tengeri só és még extraszűz olívaolaj, amit a padlizsán (is) nagyon szeret.


A vége már hipp-hopp - nem mintha ez órákig tartott volna - : összekever, kóstol, ízt szükség szerint még beállít, tálkába tölt, hűtőbe küld.
A négy padlizsánból most annyi krém készült, hogy került egy kis üvegbe is, a tetejére kapott az imádott olíva olajából és mehetett ő is a hűtőbe várni a sorára.



Aki teheti, mindenképp próbálja meg szabad parázson megsütni a padlizsánokat, megéri!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése