Vélhetően többeknek már feltűnt, hogy nagyon szeretjük a szabadtűzön készült ételeket. A szombati vacsora is bográcsban készült, még a vihar előtt.
A hozzávalók akkurátus rendben várják sorsukat, ne kelljen a szakácsnak pendlibuszként rohangálnia a konyha és a tűzrakóhely között.
Délelőtt a lomin begyűjtött tárgyak alapos fertőtlenítés után már munkába is álltak. A tisztított zöldborsót a kis piros zománcos öleli körül. A szilvapálinka pedig a szakácsnak és a kuktának előlegezi meg a bizalmat.
Két kanál házilag kisütött disznózsíron kiolvasztjuk a 10-15 dkg házi húsos szalonnát.
A forró zsírba borítunk másfél fej apróra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
Megpörköljük a hagymához adott 50 dkg, kockákra vágott sertés combot.
Pirospaprika, só, tavaly saját kezűleg eltett lecsó és ördögcsók (darált erős paprika) dolga az ízesítés. Indulhat a rotyogás; szakácsnak és kuktának a rötyögés. Na meg a meccsek hosszú sora (tenisz, foci felváltva).
A puhára főtt húshoz fél kg tisztított zöldborsószem simul és már csak néhány perc.
Közben a konyhában párhuzamosan készül Graham-liszttel a nokedli - munkában az "új" szaggató.
Elkészült.
A vacsorához elővesszük a jól behűtött, saját készítésű kovászos uborkát és csalamádét.
Jó étvágyat! Nekünk volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése