Z kérésére péntek este pizza készült tárcsán sütve. Nem
először készítettük már, de ebben a „szezonban” most először került rá sor.
A pizza tésztája „szemre” készül: egy kis cukorral édesített langyos vízben
megfuttattam egyharmad friss élesztőt. Amikor megkelt beleborítottam a
kétharmad finomliszt és egyharmad kenyérliszt (BL80) keverékébe, mely előzőleg
kapott egy-két szórásnyi pizza fűszerkeveréket, sót és két löttyintésnyi
extraszűz olívaolajat. A tésztát
bedagasztottam, folpackkal lefedve kelesztettem.
Amíg a tészta kelt vékonyan felszeleteltem egy közepes fej
lilahagymát, két zöldpaprikát és két gombóc mozzarella sajtot, elfeleztem
néhány szem koktélparadicsomot. 30 dkg 20%-os tejfölt kikevertem sóval és pizza
fűszerkeverékkel. Egy csomag paprikás szalámit készítettem még elő.
A megkelt tésztát nyolc részre vágtam és még egy picit pihentettem.
Időközben Z elkészítette a parazsat, melyen felforrósodott az
enyhén beolajozott tárcsa.
A tésztagombócokat félbe vettem, kézzel megnyújtottam és az
egyik oldalukat megsütöttem a tárcsán úgy, hogy közben néhány helyen villával megszurkáltam.
Megfordítottam a tésztákat és megsült oldalukat az alábbi
sorrendben rétegeztem: mozzarella sajt, szalámi, lila hagyma, paprika,
tejfölmártás.
A második oldalt igyekeztem lassan sütni, hogy a rétegek
átmelegedjenek.
Sajnos a teteje így nem tud megpirulni, azért tettem a
sajtot közvetlenül a megsült tésztára.
Pukk-durrig ettük magunkat úgy, hogy még 6 kis pizza meg is
maradt. Sorsukat ők sem kerülhetik majd el, merthogy hidegen is finom (nekünk
legalábbis ízlik).
ez szuper ötlet :)) Puszi Kata... ha nem is tárcsán de elektromos grillen ki prószáljuk :DDDDD Kata
VálaszTörlésköszönjük :) és még finom is - bár a teteje nem pirul meg, de legközelebbre már beugrott egy ötlet erre is. Ha beválik, tudatom pussz
Törlés