2012-08-09

Cs.pörkölt fiatalkorú kalandja a bográccsal

Tisztelt Bíróság, az úgy kezdődött, hogy vendégeket hívtunk vacsorára. Már épp a desszertnek akartam nekiugrani, amikor telefon érkezett - barátaink nem érkeznek.
A tényálláson ekkor már sokat változtatni nem lehetett, csak annyit, hogy a desszert nem készült el.
Combok bandája viszont már erőteljes dobogással járta vitustáncát, úgyhogy nem maradt más hátra - bográcsba kellett vetni őket.

Tisztelt Bíróság, az úgy történt, hogy Cs.pörkölt fiatalkorú (jegyzőkönyvbe kérem venni, a neve csirke pörkölt) több társával várakozott a sarkon, az asztal sarkán.
Társai: kacsazsír, házi ételízesítő, két fej felszeletelt hagyma, paprika és paradicsom duó a kertből, pirospaprika Cecéről és egy kis só; na meg a hűtőben sunyin elbújt maradék bacon.



Tettestársam Z tüzet rakott a bogrács alá, melybe a kacsazsír került először a szeletelt szalonnával. Irultak-pirultak együtt, de hol van az kérem tisztelettel megírva, hogy a hagyma nem követheti őket; a hagymát pedig egy jó evőkanál házi ételízesítő? Sehol kérem szépen. Így került a jelenlegi kedvenc a bográcsba.



Combok bandáját ekkor már erőnek erejével sem lehetett visszatartani a nagy ugrástól, hát hagytuk őket. Mindenki a maga sorsának szakácsa!
A combokat összeforgattam az ételízesítős hagymával, nyakukba borítottam a darabolt paprikát,paradicsomot; Ceceiék Évikéje helyett a pirospaprikájuk vetette utánuk magát.



Kapirgálós combok voltak ezek, Tisztelt Bíróság, ezért több löttyintésnyi vizet kellett nekik adni, nehogy odakapjanak.



Amíg a jamboree tartott a bográcsban, addig elkészült a nokedli, előkerült a kovászos uborka.

A tányéron aztán Cs.pörkölt fiatalkorúak combos bandája - szégyenét leplezendő - tejfölt kapott a fejére, így végződött az eset.



Tisztelt Bíróság, az utolsó szó jogán kérem jegyzőkönyvbe venni, hogy a házi ételízesítő a perkeltnek megerősíti, kikerekíti az ízeit; máskor is fogom használni.

Olimpiai kötődés: férfi tízpróba - combok futnak, ugranak, forognak.

2 megjegyzés:

  1. és szól a BÍRÓSÁG: további minimum 50 év főzésre ítélve :)) :)))kihirdette: Kata

    VálaszTörlés