Péntek délután meglátogattuk kedves Barátunkat Vörösberényben egy kis beszélgetésre, főzőcskézésre.
Amíg a fiúk - szokás szerint - megváltották a világot én bácskai rizses húst készítettem bográcsban.
Olajon megdinszteltem a hagymát, házi ételízesítőt adtam hozzá, majd ment a bográcsba a kockákra vágott sertéslapocka.
Paprika, paradicsom, pirospaprika, só és házi darált paprikakrém került még bele. Főtt, fődögélt, elkezdődött a kézis fiúk meccse.
Amikor a hús megpuhult, belekerült a rizs és kétszer annyi vörösboros víz.
Házi kovászos uborkát ettünk hozzá.
Szombat reggel lógott az eső lába, nem volt túl meleg.
távolban a Balaton
Fakó felhő foszlányok függtek fáradtan felettünk.
Reggelire kolbászos-hagymás rántotta, felvágottak, sajtok, paprika és paradicsom, vaj, parasztkenyér, tea; és igazi habos kávé szakértő módra.
Ejtőzés, beszélgetés - jól indult a hétvége.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése