Z egyik nap konkrét vacsora ötlettel állított haza: sütőben sült sajtos tészta.
Az NL Café-n meg is találtam a receptet.
Penne tésztát sós, olajos vízben megfőztem.
Egy evőkanál vajon megpároltam egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát. Egy jókora darab csípős kolbászt felszeleteltem. és azt is megfuttattam a hagymákkal együtt. Lereszeltem 20 dkg emmentáli sajtot.
3 evőkanál vajat felolvasztottam, megpirítottam rajta 3 evőkanál lisztet, majd felöntöttem 4 csésze tejjel - habverővel nem túl sűrű besamel mártást készítettem; sóztam borsoztam.
Kivajaztam egy hőálló sütőedényt; a sütőt 180 fokra előmelegítettem.
Összekevertem a kolbászos hagymát, sajtot, besamelt a kifőtt tésztával majd a sütőedénybe öntöttem.
20 perc alatt pirosra sült a sajtos tészta.
A sajtos besamel utat talált a tészták belsejébe; a kolbász plusz csípős ízt adott.
Jó kis recept!
Van nálam számodra egy kis meglepi:)
VálaszTörlésÓÓÓÓ - köszönöm szépen, hogy én jutottam az eszedbe!!!!
Törlés