2013-04-22

Medvehagymás ragu

Medvehagyma, medvehagyma Te, csodás - lehetne átírni a régi sláger szövegét; mindenhonnan érzeni a vadfokhagyma jellegzetes illatát.

Felcsíkoztam 5 szelet sertéskarajt; felszeleteltem egy-egy fej vörös- és lilahagymát.

Olajat hevítettem egy serpenyőben, melyen megpároltam a hagymaszeleteket, a húscsíkokat átpirítottam, sóztam, borsoztam; felöntöttem tejszínnel és frissen készített medvehagyma krémmel ízesítettem.


Az elfőtt levét rendszeresen pótolva puhára főztem a húscsíkokat. Főtt burgonyával és sárgarépával tálaltam.
Nagyon, de nagyon finom lett.

6 megjegyzés:

  1. Medvehagyma, medvehagyma...nem győzlek magamba tolni! A nálad látoot és hétvégén elkészített (hatalmas sikert aratott) rántottával töltött karajba is csempésztem belőle! Ugy mondanom sem kell, hogy mennyire finom volt..:)

    VálaszTörlés
  2. Hú, csorog a nyálam délelőtt fél 11-kor :-) Istenien néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Már látom az éppen a mélyhűtőből kivett sertéshús boldogságos/finomságos sorsát! :)

    VálaszTörlés