Dübörög a medvehagyma-szezon, amikor tudunk, együnk belőle.
A hirtelen kitört tavasszal együtt beindult a tárcsán sütés is - Barátainkkal a szokásos módon (olívaolaj, szójaszósz, mustár, pirospaprika, őrölt feketebors) bepácolt csirkemellet készítettünk.
Medvehagymát a mártásba vontam be - csak hadd brummogjon nekünk egy kis egészséget.
Egy jó nagy adag medvehagymalevelet megmostam, leszárítottam; majd vágódeszkán apróra vágtam.
Közben persze egy kicsit gyönyörködtem a harsogó zöld színében és a fura formákban.
4 dl tejszínt sóztam, borsoztam és főzni kezdtem, még langyosan hozzáadtam a felaprított medvehagymát és 4 evőkanál lisztet - csomómentesre kevertem.
Mikorra a tejszín felforrt, a mártás be is sűrűsödött.
Annyira tökéletesre sikerült, hogy másnap - a megmaradt csirkemellhez - ismét kellett egy szolid adagot készítenem Z kérésére.
Medvehagymát a mártásba vontam be - csak hadd brummogjon nekünk egy kis egészséget.
Egy jó nagy adag medvehagymalevelet megmostam, leszárítottam; majd vágódeszkán apróra vágtam.
Közben persze egy kicsit gyönyörködtem a harsogó zöld színében és a fura formákban.
4 dl tejszínt sóztam, borsoztam és főzni kezdtem, még langyosan hozzáadtam a felaprított medvehagymát és 4 evőkanál lisztet - csomómentesre kevertem.
Mikorra a tejszín felforrt, a mártás be is sűrűsödött.
Annyira tökéletesre sikerült, hogy másnap - a megmaradt csirkemellhez - ismét kellett egy szolid adagot készítenem Z kérésére.
Hmmmm, ez mennyei lehet! SZinte érzem is a számban az ízét!
VálaszTörlésKöszönöm - valahogy sikerült jól eltalálni :)
TörlésA medvehagyma bármiben, bármilyen mennyiségben, bármikor jöhet! Nem tudok leállni róla...:)
VálaszTörlésKöszönöm - még van a tarsolyomban a jövő hétre is!
Törlés