Majdnem pontosan így kezdődik egy régi nóta/műdal; bár ott azt mondják, hogy nem sárga. Márpedig itt sárga is. Talán attól sárgul, mert megirigyelte a tavalyi piros paradicsomlekvár sikerét.
Idén kicsit másként készítettem, de mennyei lett most is.
A szokásos piros paradicsomlekvárhoz Rubens kedvencei paradicsomot használtam (nem így hívják, de nekem a sűrű redők miatt ez jobban tetszik).
A paradicsomok héját lehúztam, megmértem, összedaraboltam és főzni kezdtem. Mikor már szépen összeesett, adtam hozzá 20% cukrot, saját készítésű vaníliakivonatot. A botmixer kisimította a ráncokat. Ezután pektinnel sűrítettem; csírátlanított üvegekbe töltöttem, tótágas, dunszt.
A sárga paradicsomoknak az íze is más, kicsit édesebb.
A folyamat és az ízesítés ugyanaz volt, mint a piros paradicsom esetében.
Kóstolgatás magában, vajas kenyérrel - a meccs egyenlőre döntetlen. Most egy kis sárgát, most egy kis pirosat ...
A Facebook "Befőzünk" csoportjának augusztusi zöldség penzuma ők lettek.
A Facebook "Befőzünk" csoportjának augusztusi zöldség penzuma ők lettek.
Mindkét színű kanálból dugja át ide egyet-egyet...csupán tesztelés céljából...;-DD
VálaszTörlésMennek - vigyázz - szájnyit: hammm :)
TörlésNagyon tetszik. A sárgából ivólé is készül nálam. Őszibarackkal vegyesen is.
VálaszTörlésAz őszis paradicsom izgalmasan hangzik!!!!
TörlésA tavaly főztem paradicsomlekvárt, de egy kis időre nem figyeltem rá, mind leégett...pedig finom lett volna:-).
VálaszTörlésNagyon szépek az üvegekben, mindenképp letesztelném:-)
Köszönöm - szerintem még bőven van idő egy próbára :) Hát igen, a paradicsom tud ragaszkodni a fazékhoz :D
TörlésRubens paradicsomaiun jót nevettem, ismét gyönyörű lett a sárga is meg a piros is! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, annyira adta magát a "kicsike" :)
Törlés