Az úgy indult, hogy Z talált egy ígéretes receptet, melyen azért egy kicsit alakítottam.
Hozzávalók: 6 db filézett csirke felsőcomb, 2 fej vöröshagyma, 1 nagy vagy két kisebb alma, 2 db 125g-os camembert, áfonyalekvár, só, bors, szalonna, 2-3 szárzeller
A csirkecombfiléket sóztam, borsoztam - pihenni küldtem a hűtőbe.
Szalonnaszeletet felkockáztam, zsírját kiolvasztottam, melyen a fűszeres combokat megsütöttem majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát is megpirítottam.
A vékony szeletekre vágott alma mindkét oldalát a zsíron megpirítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem a sült hagymakarikákat, erre sorakoztattam a befűszerezett, megsült csirkecombokat; a szárzeller darabokat közéjük szórtam.
A combokat befedtem a sült almával, majd erre rétegeztem a vékony szeletekre vágott camembert sajtokat.
Előmelegített sütőbe toltam majd addig sütöttem, míg a sajt szépen meg nem olvadt.
Ekkor lekentem 3 kanál áfonyalekvárral, majd még így is sütöttem néhány percig.
Petrezselymes rizzsel tálaltam.
Legközelebb a sajtot vastagabbra vágom és az áfonyalekvárt külön kínálom hozzá.
Nagyon finom lehet, a svéd húsgombóchoz szoktam áfonya mártást készíteni, az is isteni:)
VálaszTörlés:) köszönöm
TörlésEz igen, van itt ízorgia! Isteni lehet ezzel az összeállítással!
VálaszTörlésAz utólagos kiegészítésemet szem előtt tartva lesz még belőle :)
TörlésNagyon régen jártam nálad.....most annál nagyobb a pozitív katarzis mikor ezt itt megláttam!
VálaszTörlésEz az ízkavalkád,mennyei kulináris élmény!
Örülök, hogy újra látlak! Szedj magadnak, nyugodtan :)
Törlés