Az agyrágó bogár ismét elindult. Maradt egy maréknyi sertéspörkölt, ezért a gombhoz kellett igazítani a kabátot. Valahogy megjelent a hússal töltött túrógombóc képe.
A túrógombóc tésztáját kora reggel összeállítottam, hogy estére a búzadara megduzzadjon. Megduzzadt. Összeállt.
A tésztából darabokat szaggattam és mindegyik közepébe egy-egy darabka sertéshúst tettem, majd gombóccá formáltam. Forrásban lévő sós vízben adagonként kifőztem.
Tejfölt összefőztem egy kis pörköltszafttal. Kevés zsíron zsemlemorzsát pirítottam. Egy fél maréknyi diót durvára vágtam.
Tálaláskor a gombócokat meglocsoltam a pörköltszaftos tejföllel, megszórtam a durvára vágott dióval és kevéske pirított morzsával.
A receptet megtartjuk. Megkóstoltatjuk másokkal is - hirdetjük, mert finom!
De szívesen bevállalnék belőle egy nagy tállal... Isteni lehet! :)
VálaszTörlésLegközelebb :) köszönöm
TörlésÉrdekes gondolat, de tetszik :)
VálaszTörlésköszönöm :) meg még finom is :)
TörlésDe jó ötlet! Így születnek a nagyszerű finomságok!
VálaszTörlésMentsük, ami menthető :)
Törlés