2014-01-13

Marhahúsos burekas

Szombaton folytatva a bogrács-projectet: marhalábszár pörkölt készült (laza 3 óra alatt) nokedli körettel. 



Pukk - durr. Meglehetősen sikerült dudára enni magunkat, de természetesen most sem úsztuk meg maradék nélkül.
Két-három napig mégsem lehet pörkölt pörkölttel, ezért a következő gondolat pattant ki a fejemből.

Egy maréknyi pörköltet (szaft nélkül) késes aprítóban összedolgoztam 3 keményre főtt tojással, mustárral, sóval, őrölt feketeborssal, tejföllel.  Juhsajtot reszeltem.

Friss, készre nyújtott leveles tésztát 4 darabra vágtam. Mindegyik negyed egyik felét fél centiméterenként bevagdostam.
Az egyben maradt felekre ráhalmoztam a húsos masszát, erre reszelt juhsajt, majd ismét massza került. Ezt a halmot beborítottam a bevagdosott tésztaféllel úgy, hogy a széleket összenyomtam, majd villával is rásegítettem a ragaszkodásra és a cifrázásra.


Mind a négy burekast elkészítettem, majd előmelegített sütőben, 200 fokon pirulásig sütöttem.



Vékonyra szeletelt bio uborkával és jófajta csípős zöldpaprikával kínáltam. 



Bizton állíthatom, másnap hidegen is megállta a helyét.

Bármilyen maradék húsból elkészíthető - fantáziánkat és a hűtő tartalmát hívjuk segítségül. 

6 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jó ötlet :) Leveles tészta mindig van a fagyasztómban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lidike :) Szerintem nagy a variációs lehetőség!

      Törlés
  2. Nesze neked fornetti:-))
    Nagyon jól néz ki és házi és tudható mi van benne,gratulálok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - legközelebb lehet akár csirkemájas burekas is :)

      Törlés