Szombaton folytatva a bogrács-projectet: marhalábszár pörkölt készült (laza 3 óra alatt) nokedli körettel.
Pukk - durr. Meglehetősen sikerült dudára enni magunkat, de természetesen most sem úsztuk meg maradék nélkül.
Két-három napig mégsem lehet pörkölt pörkölttel, ezért a következő gondolat pattant ki a fejemből.
Egy maréknyi pörköltet (szaft nélkül) késes aprítóban összedolgoztam 3 keményre főtt tojással, mustárral, sóval, őrölt feketeborssal, tejföllel. Juhsajtot reszeltem.
Friss, készre nyújtott leveles tésztát 4 darabra vágtam. Mindegyik negyed egyik felét fél centiméterenként bevagdostam.
Az egyben maradt felekre ráhalmoztam a húsos masszát, erre reszelt juhsajt, majd ismét massza került. Ezt a halmot beborítottam a bevagdosott tésztaféllel úgy, hogy a széleket összenyomtam, majd villával is rásegítettem a ragaszkodásra és a cifrázásra.
Mind a négy burekast elkészítettem, majd előmelegített sütőben, 200 fokon pirulásig sütöttem.
Vékonyra szeletelt bio uborkával és jófajta csípős zöldpaprikával kínáltam.
Bizton állíthatom, másnap hidegen is megállta a helyét.
Bármilyen maradék húsból elkészíthető - fantáziánkat és a hűtő tartalmát hívjuk segítségül.
Fincsi maradék :)
VálaszTörlés:) köszönöm, Süni
TörlésHát ez nagyon jó ötlet :) Leveles tészta mindig van a fagyasztómban.
VálaszTörlésKöszi Lidike :) Szerintem nagy a variációs lehetőség!
TörlésNesze neked fornetti:-))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és házi és tudható mi van benne,gratulálok!!
Köszönöm - legközelebb lehet akár csirkemájas burekas is :)
Törlés