A tavalyi (alig bő 10 órája véget ért 2013) év végi malac-roham hozzánk is bekukkantott. Jókívánság és finomság nem érkezhet elég korán ill. soha nincs késő - ezért bemutatom a mi kondánkat.
Kis család - kis konda - viszont mindegyik külön egyéniség.
Az alapötlet már talán nem is tavalyi, én inspirációt a Face Gasztroblogok csoportjában kaptam.
Kitekertem egy rúd előre kinyújtott leveles tésztát. Vizespohár nagyságú köröket (szám szerint 12) szaggattam - ezek a fejek (malaconként 2 db szükséges hozzá).
6 db orrot szaggattam egy apró kupicás (üres) pohár segítségével - az orrlyukakat egy hurkapálcával készítettem.
Elkészültek a fülek - malacfejenként kettő.
Összeállítás: egy tésztakorongot lekentem felvert egész tojással, ráhalmoztam apróra vágott sajt és sonka keverékét; a fejtetőre illesztettem a füleket, majd beborítottam egy újabb tésztakoronggal. A széleket jól összenyomkodtam.
Ráillesztettem az orrot - majd az egész fejet lekentem tojással.
Egész borsok lettek a fekete gombszemek; majd irány az előmelegített sütő.
Egészséges barnára sülve keveredtek elő a malacfejek a sütőből.
Őkelmével kívánok nagyon boldog új esztendőt!
:D De cukik! Boldog új évet kívánok én is Nektek! :)
VálaszTörlés:) köszönöm - BÚÉK!
TörlésBoldog új évet kivánok Nektek is!
VálaszTörlés:) köszönöm! Nektek sokkal boldogabbat, mint a 2013-es!
TörlésGyönyörű a malackondád, csakis szépséges új évet hozhatnak! ;-))
VálaszTörlés:) köszönöm - Nektek is jusson a szerencséjükből!
TörlésDe cuki lett! Nagyon boldog új évet kívánok Nektek :-)
VálaszTörlés:) köszönöm
TörlésJópofa!:-)
VálaszTörlésBoldog Új Évet nektek!
Köszönöm - Jó pifi-pofija van :)
TörlésBoldog Új Évet nektek is!