Az avokádó nagyon értékes zöldség, nem elhanyagolható módon nagyon finom is.
Most a legegyszerűbb módon készítettem el.
Az érett avokádót félbevágtam; a magját kivettem.
Extraszűz olívaolajat sóval, borssal és medvehagyma ecettel kikevertem - ezzel locsoltam meg a fél avokádókat.
Mennyei!
Medvehagyma ecettel, már a hallatán is összefut a számban a nyál! Isteni lehetett Pláne, hogy az avokádó a legnagyobb kedvencem! :-)
VálaszTörlésMarka, hamarosan itt a tavasz - borecettel vagy almaecettel készíts - só sokáig hagytam én ázni a feldarabolt leveleket. Nem volt szép látvány a végén (az ecet kiszívta a színét teljesen), de az íz és az illat a lényeg.
TörlésEzer éve próbálkoztam egyszer az avokádóval.. szappan íze volt.. de most asszem teszek mégegy próbát! :) ezzel kezdek nem a mákossal! :)
VálaszTörlésÉn legelőször majdnem ugyanígy ettem Londonban. Ez már legalább 30 éve volt - azóta él a szerelem.
Törlés