2014-01-08

Avokádó

Az avokádó nagyon értékes zöldség, nem elhanyagolható módon nagyon finom is.
Most a legegyszerűbb módon készítettem el.

Az érett avokádót félbevágtam; a magját kivettem.
Extraszűz olívaolajat sóval, borssal és medvehagyma ecettel kikevertem - ezzel locsoltam meg a fél avokádókat.


Mennyei!

4 megjegyzés:

  1. Medvehagyma ecettel, már a hallatán is összefut a számban a nyál! Isteni lehetett Pláne, hogy az avokádó a legnagyobb kedvencem! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marka, hamarosan itt a tavasz - borecettel vagy almaecettel készíts - só sokáig hagytam én ázni a feldarabolt leveleket. Nem volt szép látvány a végén (az ecet kiszívta a színét teljesen), de az íz és az illat a lényeg.

      Törlés
  2. Ezer éve próbálkoztam egyszer az avokádóval.. szappan íze volt.. de most asszem teszek mégegy próbát! :) ezzel kezdek nem a mákossal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én legelőször majdnem ugyanígy ettem Londonban. Ez már legalább 30 éve volt - azóta él a szerelem.

      Törlés