2014-01-02

Házi chips

A chips szó hallatán mindenki futásnak ered: vagy felé vagy el onnan. Ezt a chipset a hanyatt-homlok elmenekülők is szerintem kedvtelve fogják megnézni. Igen megnézni, mert már egy morzsa sem maradt belőle.



Az inspirációt Gyomro-Sokk Kata kínálta - nem bántam meg, hogy ismét hallgattam rá és megvalósítottam az ötletét.

A karácsonyi - újévi forgatagban az ember sajnos hajlamos ár, hogy az "éhen fogunk halni" érzés kerítse hatalmába; ezért egyes élelmiszerekből a kelleténél többet halmoz fel. Ez nálam most a kifliben csúcsosodott ki - egész pontosan két kifli árválkodott kissé már szárazon a kosárban. 
Nosza tündököljenek átlényegülve egy kis szárított paradicsom olaj segítségével.

A kifliket vékonyra (3-4 mm) felkarikáztam, sütőpapírral (ez most többször használatos) bélelt tepsibe sorakoztattam.



Mindegyik kiflikarika kapott néhány csepp extraszűz olívaolajat a szárított paradicsomról és durvára őrölt gyémántsóval hintettem meg.

A tepsit az előmelegített sütőbe toltam, szép barna színük elérése után már menekítettem is ki őket onnan.



Ennyi. Kész. Tovább tartott most leírni, mint elkészíteni. 



Nem varázslat, de az íze már igen: enyhén sós, ropogós finomság a nyár ízével.

2 megjegyzés: