Pontosabban szilveszter esti tekercs - ez volt az ünnepi vacsora.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, alapanyagaiban változtatható. A karácsonyi trakta után valami egyszerű, de mutatós vacsorát fundáltam ki.
Hozzávalók: leveles tészta (nem mélyhűtött), szalonna, hagyma, szűzpecsenyevégek, gomba, 2 kisebb sárgarépa, egy szelet szikkadt kenyérke, tojás, petrezselyem.
A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztottam, melyre rádobtam a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és gombát - összepároltam.
A vékony hasábokra vágott sertésszűzpecsenye végeket rádobtam, pirítottam - só, bors. Hozzáadtam a lereszelt sárgarépákat. Amikor a hús már megpuhult (néhány perc) beleszórtam a beáztatott és kinyomkodott kenyérszeletet, petrezselymet és az elhabart tojást.
A leveles tésztát kigöngyöltem, közepére halmoztam a tölteléket; majd az alábbi módon összetekertem.
Egy csíkot a tészta hosszabbik oldaláról levágtam - ezzel díszítettem a tekercs tetejét.
Előmelegített sütőben megsütöttem.
Rövid pihentetés után szeleteltem.
Ha nem fogyna el, akkor hidegen is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése