2014-01-03

Rakott káposzta tésztával

Ha valaki a cím hallatán továbbkattintana, várjon egy pillanatot - nem minden az, aminek hallatszik.

Ez a családi kedvenc Z ötlete nyomán valósult meg - havonta egyszer évszaktól függetlenül előfordul az asztalunkon. 
Most, az év végi / év eleji mulatozástól megfáradt gyomor különösen hálás lesz érte.



2 vöröshagymát vékonyan felszeletelünk, megfuttatjuk egy kis zsíron (lehet olajon is), hozzáadunk fél kg darált húst (nálunk sertés, de nincs sértődés pulyka vagy csirke esetén sem), fehéredésig sütjük. Majd kapjon egy kis apróra vágott paprikát és paradicsomot (avagy házi lecsót a kamrából), pirospaprikát - azaz pörköltösen készítsük el.

Közben főzzünk meg egy adag (10 dkg) tésztát (spagetti, kiskocka, nagykocka, makaróni - mindegy).; fél kg szálas savanyú káposztát vágjuk meg egy kicsit; készítsünk elő egy nagy doboz (375g - 450g) tejfölt. Én a 20%-os tejfölt használom, de ízlés és vérmérséklet kérdése.

Egy nagyobb tűálló tálat vékonyan kenjünk ki zsírral vagy olajjal.



A megfőtt tésztát egyenletesen terítsük el a tál alján, takarjuk be az elkészült hús felével majd erre kerüljön a káposzta fele, melyet kenjünk le a tejföl felével.
Hús - káposzta - tejföl - majd irány a sütő.



Összesüt - tálal - behabzsol - elégedetten hátradől - piheg.

2 megjegyzés:

  1. Hát így elolvasva nagyon jól hangzik a recept, az én családomnak tuti ízlene:) Jó kiadós is, senki nem maradna éhes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm - a tésztát kihagyva - tejfölt "átalakítva" paleo is lehet!

      Törlés